Tények és tévhitek az arctisztításról

Mielőtt bőrünk ápolásáról, tisztításáról döntünk, a hatóanyag kiválasztásához ismernünk kell a bőrünk működését. Fontos tudni, hogy a nem megfelelő arctisztítás bőrirritációt okozhat.

Bőrünk ápolásának legfontosabb része a tisztítás. Nemcsak a szennyeződéseket távolítjuk el az arcunkról, de a felesleges faggyút, az elhalt hámsejteket és a baktériumokat is.

A tudatos bőrápolás itt kezdődik.

Mivel bőrünk rugalmassága függ a víz- és zsírtartalomtól, ha nem vigyázunk arctisztításkor veszíthetünk ezekből. A micellás vizek hatékonyan vonzzák magukhoz a szennyeződéseket, de nemcsak a sminket távolítják el a bőr felszínéről, hanem a természetes, olajos védőrétegét is.

Az arctisztítását naponta kétszer javasoljuk, a reggeli és az esti rutin részeként. Este tökéletesen kell eltávolítanunk a sminket és a napi szennyeződéseket, hiszen a pórusok mélyére bemosott faggyúmaradékok gyulladást okozhatnak. Reggeli arctisztításnál az éjszakai regeneráló folyamatok során felgyülemlett olajat szükséges leoldanunk.

A túlzásba vitt tisztítás szintén káros, kiszárítja a bőrt, eltolja a pH értékét, mely védekezés miatt elkezd még több olajat és hámsejtet termelni.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak sminklemosó terméket használnak, attól félve, hogy az arcmosással kiszáríthatják a bőrüket. Az sem célravezető, ha csak vízzel és valamilyen arclemosó termékkel tisztítjuk meg, hiszen így a pórusokba bekerült sminkmaradványok nem távoznak maradéktalanul.

A habzó gélek általában ragyogóan tiszta arcot eredményeznek, de ez csak illúzió, hiszen ezek a termékek általában súlyosbítják a rosaceát, a gyulladást és a bőröregedést.

A jó arctisztító megfelelő pH- értékű, nagyon gyengéd, de alapos tisztító hatással bír. Legjobb, ha kizárólag olyan természetes hatóanyagokat használunk melyek egyetlen funkcióval rendelkeznek, pórusok mélyéből kioldják, magukhoz vonzzák és eltávolítják a szennyeződéseket. A tisztításkor felesleges terhelni a bőrt bőrápoló hatóanyagokkal, mert ez irritációt okozhat.

Nem megfelelő arctisztító használata esetén bőrünk nem tudja ellátni védelmi funkcióját, elindul egy gyulladásos folyamat, és a baktériumok felszaporodhatnak.

Mivel az arctisztítás ilyen fontos lépés, ezért kellő körültekintéssel fejlesztettük ki napi használatra az arctisztító ásványi pakolásunkat, mely egy funkcionális termék. Feladata: megkötni a szennyeződéseket a pórusok mélyén, és felszínre hozni. A bőr pH értékéhez alkalmazkodva a legegyszerűbb módon, finom mechanikával távolítja el maradéktalanul a szennyeződéseket.

Büszkék vagyunk
az elért eredményekre

Olvass bővebben vendégeink tapasztalatairól,
vagy nézd meg a velünk készült videókat.

Büszkék vagyunk
az elért eredményekre

Olvass bővebben vendégeink tapasztalatairól,
vagy nézd meg a velünk készült videókat.

nobutries

Az érintetlen, tiszta értékeket hozzuk el Neked, hogy a tested megtapasztalja a legjobbat, amit csak kaphat. Ez a missziónk.

S. Zámbó Zsuzsanna

a NOBUTRIES alapítója

NOBUTRIES FORMULA

Prémium kozmetikumok és kezelések kristálytiszta hatóanyaggal